Hvem fortjener Miljøprisen 2018?


Så ramte vi efteråret, og det betyder, at Gentofte Kommune for 8. gang skal give stafetten og de 25.000 kroner videre til en ny miljøpriskandidat. Spørgsmålet om, hvem der skal modtage prisen i 2018, er endnu åbent.

Derfor efterlyser Gentofte Kommune netop nu egnede kandidater til dette års miljøpris blandt borgere, virksomheder og organisationer i kommunen. Så hvis du selv, eller en du kender, har gjort en særlig indsats for miljøet eller har stået for et projekt, der er med til at gøre Gentofte mere bæredygtigt, så tøv ikke med at få sendt din indstilling af sted.

Stor anerkendelse at vinde

Sidste år løb to projekter med sejren, nemlig: Andelsforeningen Jomsborgvej 27-29/Sundvej 1 for at have forskønnet deres baggård på en grøn og bæredygtig måde, og Grøntofte for at have omdannet kommunens tidligere vejmandsplads til en midlertidig byhave.

”Det er en stor anerkendelse, at vi som vindere af Miljøprisen pludselig kan være med til at sætte en ny dagsorden. Vi har fx haft besøg af flere andelsforeninger fra Gentofte, der alle overvejer at følge trop”, siger George Greibe (th. på billedet). Han er næstformand i Andelsforeningen Jomsborgvej 27-29/Sundvej 1, som vandt Miljøprisen 2017.

Initiativerne skal medvirke til at gøre Gentofte mere bæredygtig ved fx at have fokus på renere teknologi, begrænse forurening, forskønne kommunen eller informere og oplyse til fordel for miljøet. De foregående års vinderprojekter har været meget forskellige – det afgørende er, at indsatsen er lokal og kan inspirere andre.

Det med småt

  • Du kan indstille en borger, virksomhed, forening eller organisation, som har adresse i kommunen
  • Prisen kan tildeles alle, der har ydet en særlig indsats inden for miljø- og bæredygtighedsområdet i Gentofte Kommune
  • Vi lægger vægt på, at indsatsen har været lokal og kan tjene som inspiration for andre
  • Du kan i øvrigt læse mere på www.gentofte.dk/miljøpris
  • Indstilling skal sendes til miljo@gentofte.dk senest den 3. oktober 2018

Tidligere vindere

2017: Andelsforeningen Jomsborgvej 27-29/Sundvej 1 og Grøntofte ved Mikael Langrand Sørensen
2016: iGenbrug
2015: Gentofte Byttemarked
2014: 1. Klampenborg Spejdergruppe og Forstbotanisk Haves Venner
2013: Ejerforeningen Jagtparken for klimatilpasningsløsning