Vildt blomsterbed

Læg vilde planer for haven


Årstiden er perfekt for at lægge vilde planer i haven. Og med ordet ‘vild’ mener vi helt bogstaveligt vild, som i den vilde natur. Ved du ikke helt, hvordan du skruer op for biodiversiteten i din have, så kan du tage fat i en af kommunens Vild Have-ambassadører – måske er der en i dit nabolag, eller du kan selv deltage i Gentofte Kommune og Grøn Guide Gentoftes arrangementer.

DKVILD
Det er over et år siden, at Gentofte Kommune tilmeldte sig Miljøministeriets biodiversitetskonkurrence – Danmarks Vildeste Kommune, og alle landets 98 kommuner deltager. Derfor er det nu, slutspurten skal sættes ind, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at være med i kampen om titlen som Danmarks Vildeste Kommune og den medfølgende million kroner til naturen i kommunen.

Og her er det, at din have kommer ind i billedet. For Gentofte Kommunes mange villahaver fungerer som puslespilsbrikker, der sammen forbinder kommunens naturområder. Ved at skabe plads til lidt mere af den vilde natur i din have giver du planter, insekter og smådyr mere plads at leve på.

Ud over de private villahaver så arbejder Gentofte Kommune også målrettet for at sætte turbo på biodiversiteten i kommunens ‘egne haver’ ved plejehjem, institutioner, skoler m.m., ligesom nogle af kommunens store virksomheder bakker op om den vilde udvikling.

Arrangementer:

Grøn Guide i Gentofte, Karen Stevnbak står for arrangementerne og alle i Gentofte kan være med, og det koster ikke noget.

Frøfest og opfølgning på sidste års ambassadørkurser
Onsdag 23. marts kl. 16.30-19 på Ordrup Bibliotek. Tilmelding her Frøfest på biblioteket | Gentofte Bibliotekerne (genbib.dk)

Ambassadørkursus 2022
Søndag 27. marts kl. 14-16.30 på Ordrup Kirkegård

Havevandring – besøg en have med masser af biodiversitet
Tirsdag 5. april kl. 17-19

Tilmelding her Besøg en af Gentoftes vilde og eventyrlige haver | Gentofte Bibliotekerne (genbib.dk)

Ambassadørkursus 2022
Onsdag 6. april kl. 16.30-19 på Ordrup Kirkegård

Sanketur med Grøn Guide
Tirsdag 24. maj kl. 18.30-20.30 på Jægersborg Bibliotek

Tilmelding her Sanketur med Grøn Guide Gentofte | Gentofte Bibliotekerne (genbib.dk)

Workshop med Grøn Guide
Tirsdag 31.  maj kl. 16.30-17.30 på Ordrup Bibliotek

Tilmelding her Workshop: Grøn Guide | Gentofte Bibliotekerne (genbib.dk)

Sanketur med Grøn Guide
Onsdag 1. juni kl. 16-18 på Jægersborg Bibliotek

Tilmelding her https://genbib.dk/arrangementer/vaer-med/sanketur-med-groen-guide-gentofte-0