Madklubben HE-22

Miljøprisen gik til…


Madklubben HE-22 modtog i sidste uge Gentofte Kommunes Miljøpris 2018 og de medfølgende 25.000 kr. ved en reception på Gentofte Rådhus.
”Vi kan næsten ikke få armene ned. Det er virkelig stort at få sådan et klap på skulderen og få anerkendelse for det, man gør. Det viser, at vores værdifulde sammenhold bliver værdsat”, siger Helle de Lichtenberg.
Sammen med sin mand er hun tovholder for en gruppe frivillige, der hver tirsdag aften mødes i køkkenet på den tidligere internationale skole på Hellerupvej 22. Her laver de lækker, sund mad og spiser sammen med de flygtninge, der bor på adressen.
Mange af de råvarer, som madklubben bruger, er overskudsvarer fra lokale supermarkeder og bagere, og i det hele taget har madklubben stor fokus på bedst mulig udnyttelse af ressourcer – både i forhold til miljø og socialt. Og nu har de modtaget Gentofte Kommunes Miljøpris 2018 og de medfølgende 25.000 for deres indsats.
Det er 8. gang Gentofte Kommunes Miljøpris bliver uddelt, og prisen gives til frivillige initiativer, der kan inspirere andre til bæredygtige og miljøvenlige tiltag.
”Vi ved, at beboerne er med, fordi de kan lide madklubben. Vi hygger os og har det rart sammen, og det er så dejligt at opleve den store mangfoldighed af mennesker i køkkenet”, siger Helle de Lichtenberg.
Hvordan madklubben vil bruge de penge, der følger med miljøprisen, er endnu ikke besluttet.