Sundhed: Temadag om verdensmålene 16. maj


Danmark For Målene handler om at fremme FN’s verdensmål i din by. De 17 verdensmål skal sikre én bæredygtig verden for alle inden 2030.

I dag er kendskabet til målene kun på 20% blandt danskerne, hvilket Danmark for målene vil ændre på. For at gøre verdensmålene nærværende, kombinerer vi 3 mål ved hvert arrangement med ét overordnet tema.

Når temadagen om SUNDHED FOR ALLE kommer til byen, kommer det bl.a. til at handle om CYKLEN og andre SUNDE VANER, som på samme måde, både er gode for dig, for din by, for miljøet og verden. Det kommer til at handle om SUND KOST, SUND LIVSSTIL, SUNDT FAMILIELIV, SUNDE MILJØER, SUNDE BYER – kort sagt: SUNDHED FOR ALLE.

Vil du have målt din body-age, prøve en el-cykel, få screenet din krop af en kiropraktor eller måske besøge det rullende kondomeri? Du kan også få inspiration til at dyrke motion sammen med andre, få zoneterapi, blive klogere på mental sundhed, tage en plak-test og blive inspireret af cykelrytteren Jesper Skibby.

Alt det og meget andet sundt, sjovt og lærerigt kan du opleve, når lokale virksomheder, foreninger og Gentofte Kommune sætter sunde vaner og FN’s Verdensmål nr. 3 på dagsordenen. Torsdag d. 16. maj 2019 kl. 14.00 til 18.00 bliver Vangede Bygade ved biblioteket omdannet til en festplads med fokus på sunde vaner – gode for dig, for din by, for miljøet og for verden.
Kl. 16.00 byder borgmester Hans Toft velkommen til cykelrytter Jesper Skibby, der gennem anekdoter og fakta vil slå et slag for at få flere til at cykle – både for at øge sundheden og for at mindske trængslen i byerne.

Arrangementet er gratis, og hvis du gerne vil vide mere om FN’s 17 mål for en bæredygtig verden, er der god mulighed for at tale med kommunens medarbejdere og få en ’verdensmåls-konsultation’.

Temadagen om sunde vaner er den første af i alt seks arrangementer om FN’s 17 Verdensmål, der bliver afholdt i Gentofte Kommune – og i en lang række andre danske byer – hen over sommeren. Gennem aktiviteter, kendte danskere og engagerede lokale virksomheder og foreninger kan du føle, smage og lytte dig klogere på verdensmålenes forskellige temaer.

Kristine Kryger, der er medlem af kommunalbestyrelsen og formand for opgaveudvalget ’FN’s Verdensmål i Gentofte’, siger:
– I Gentofte Kommune er lokale virksomheder, foreninger og kommune gået sammen om at arrangere nogle temadage, der giver viden, oplevelser og konkrete tips til, hvordan verdensmål kan blive til hverdagsmål. Jeg håber, at rigtig mange borgere har lyst til at deltage, så vi sammen kan komme lidt tættere på at nå målene for en mere bæredygtig verden.

I opgaveudvalget’ FN’s Verdensmål i Gentofte vil borgere og politikere sammen arbejde frem mod større kendskab, engagement og handling i forhold til FN’s verdensmål i Gentofte, så verdensmålene bliver løftestang til endnu mere bæredygtig udvikling.

Picture description

Jesper Skibby er kendt som den glade dreng, der virkelig kunne køre på cykel. Han var i 90’erne en af Danmarks største cykelhelte og har kørt Tour de France hele 11 gange, hvilket ingen anden dansker kan matche. På denne temadag vil Jesper holde et inspirerende foredrag for at få flere cykler på gaden igen kl. 16.00.

ALDI Danmark, Batavus Danmark, Nordea Invest, BKI – Brasil Kaffe Import og IVECO støtter verdensmålene og vil sammen med “Danmark For Målene” give inspiration til, hvordan vi som borgere også kan støtte verdensmålene. Vi håber, at du vil støtte op om Danmark for Målene og være med til at sikre én bæredygtig verden.

Danmark For Målene er en folkeoplysningskampagne organiseret af Verdens Bedste Nyheder, Globalt Fokus samt Global Public i samarbejde med 48 byer og en række virksomheder.