Billede af Ulla Schou fra Gentofteposen

Deltagere søges til Gentofteposen


Vær med til at gøre noget godt for miljøet, og tag del i det nye projekt Gentofteposen. Donér stof, eller vær med til at sy stofposer, der skal erstatte plastikposerne i Gentofte Kommune. Der går ikke en dag, uden at vi bliver mindet om klimakrisen og de mange udfordringer, der er forbundet med klimaudfordringen. Billeder af menneskeskabte plastikøer i verdenshavene udløser bekymring og dårlig samvittighed. Et godt sted at starte er at ændre forbrugsmønstrene

 

”Mange går rundt og synes, at klimaproblemerne er uoverskuelige, og hvad jeg lille væsen kan gøre ved det. Så vi må tage en ting ad gangen”, siger Ulla Skou, som er initiativtager bag projektet.

Projekt Gentofteposen går ud på at samle en gruppe frivillige og sammen sy stofposer, som skal erstatte plastikposerne i kommunen. De frivillige kan selv komme med forslag til, hvordan poserne skal designes. Stofposerne kan være i forskelligt stof, med eller uden lommer, store eller små eller i den størrelse, der passer til cykelkurven. Dog skal de alle mærkes med et Gentofteposen-logo.

”Dem der ikke kan sy, de er også velkomne. Det kan jeg godt lære dem”, siger Ulla Skou. Selv har hun syet tøj, siden hun var elleve år.

Gentofteposerne skal ligge i nogle lokale forretninger, hvorfra de kan udlånes til borgerne i kommunen. Sammen med stofposerne skal der også være foldere, der informerer forbrugerne om, hvor skadelig plastik er for miljøet.

”Det handler om at sprede budskabet om, at vi skal bruge mindre plastik. Jeg håber, at det så vil sprede sig som ringe i vandet, siger Ulla Skou.
Interesserede kan også støtte projektet ved at donere stof. Stofforretninger eller privatpersoner, der ligger inde med stof, de ikke kan sælge eller bruge, må gerne bidrage. Stoffet må meget gerne være i bomuld.

”Jeg forestiller mig, at vi til at starte med mødes en gang om måneden og syr sammen. Det skal være hyggeligt og rart. Der er jo ikke noget i Danmark, der foregår uden kaffe, the og kage”, siger Ulla Skou og griner.

Har du lyst til at være med i Gentofteposen-projektet, så skriv til Ulla Skou på e-mail: skou2578@gmail.com eller bare mød op i Byens Hus, Hellerupvej 24, 2. sal, lokale 2.003 hver første onsdag i måneden kl. 17 – 20.